Wednesday, 24 September 2014

Sambung Study Ke Kita ?

Hai . Assalamualaikum semua . haha . lama tak update blog . maklum lah macam biasa busyy dengan keje kan . Apa khabar semua ? Kalau sehad alhamdulillah . ha . hari neh nak cite yang simple jee.

Well . simple macam mana ? hm . tajuk kat atas , mampu jawab soalan anda semua . hehe ~ maybe ain akan digelar student nanti . yess . kita sambung belaja . well tak lah terlalu tua kod untuk sambung belaja . kan ? hm .

Mula mula memang niat taknak sambung belaja . tapi kenkadang hati neh jeless tengok orang sambung belaja . and kenkadang diri ini sering direndah kan orang lain sebab kita just lulusan SPM . hm . ain tak kata lah yang ain sambung belaja sebab nak buktikan kat orang yang ain neh bole belaja jugak ke hape . tapi sekarang pintu hati untuk belaja suda terbuka . dan ain harap ain dapat belaja dengan betol . and I wish that my wish come true . sebab ain nak jd seorang yang berjaya . nak bangga kan ibu ayah . nak ada kerjaya sendiri , harta sendiri . then , baru pikir pasal kawen . huhu ~ anyway , doa kan yang terbaik untuk ain okayy ? :) TQ .

Wednesday, 3 September 2014

19 y/o VS 31y/o

Assalamualaikum . Hai korang . Haha ~ raya sudah habes bro, apa macam ? hehe ~ oke . hari tuh baru je cakap nak start beblogger balek , tapi hilang lagi . well . bukan senang nak beblogger selalu bila kita ada keje kita sendiri kan . hehe .
oke . Korang perasan tak tajuk kat atas ? of course korang perasan kan . haha ! apa yang 19 tahun nya , and apa yang 31 tahun nya . kan ? Oke . Umur ain 19 tahun , and ada abang opiss neh umur dia 31 tahun . korang rasa ada masala ke kalau kitaorg ada simpan perasaan sesama sendiri ? nak tahu nape ain tanya ? Bia ain cite .

Semenjak ain dah pasrah dengan si kacak ain , ain try to move on and lupakan semuanya pasal dia . Then ain pegi keje macam selalu . Sampai lah satu hari tuh , ada abang opiss neh dia layan ain baik gila tau and at the same time ain minad dia masa ain first sekali keje kat opiss neh . huh ~ punya lah lama minad kat dia , baru tahun neh dapat becakap and begurau dengan dia . haha ~

Dia yang mula cakap dengan ain dulu . sebab ain neh jenis pemalu . kalau orang tak cakap dengan ain dulu , memang janggal lah ain nak cakap dengan dia . then , kitaorg beborak lah . sebab masa tuh opiss lenggang . tak ramai yang keje . borak punya borak , gurau punya gurau , sekali dah nak dekad balek dah . haha ! ain siap pakai cermin mata hitam dia kod . dia kata cermin mata tuh mahal . haha ~ poyo gila kod .

Then , company ada buad family dayy kat melaka . mula mula macam taknak pegi , tapi lepas abang opiss tanya , ain pegi ke tak , teros tuka pikiran . haha ~ tapi sayang , tak sama keta . ain naik keta abang opiss lain . hmm . sedehh gila kod . ecehh !

Nak tahu , masa kat melaka tuh , dia layan ain baik gila . rasa macam perasaan neh dimainkan . haha ! sakai kan ? pape jelah . tapi tuh yang ain rasa . hm . dia siap buad ain neh mcm bini dia . I mean like dia suro ambek air lah , aja dia guna monopod lah (taktahu lah dia saja je ke hape kan) lepastuh dia take care gila pasal ain . Masa tuh ain baru makan siked je , tapi rasa dah kenyang gila sebab nervous . lepas makan nanti ain kena nyanyi . But , dia mcm tahu je ain kenyang and tanpa disedari dia asek perhati kan ain je tau . jantung dah dup dap dup dap dah nehh . hm .

Dia siap suro ain tambah lagi , tapi ain taknak and then dia cakap 'Dah kenyang lah tuh . sampai nak kunyah pon tak bole . main telan je' haha ! taktahu lah sampai mcm tuh sekali dia prihatin . Tapi tuhh lahh ,

Sebenanya mende neh biasa biasa je bagi org lain . Cuma bg ain janggal gila . sebab dia tak pena pon nak tegur ain mesra gila , tapi bila tetiba dia mcm tuh , mesti pelik kan . That's what I feel . and semenjak balek dari melaka , dia tak datang opis , sebab busyy jaga site .

Lepastuh ada baru-baru neh dia kol opiss , ain angkat lah , sebab hari tuh memang tak ramai orang kat opiss . dia nak order barang , tapi orang yang kerja tuh tak datang kan , dia order kat ain , tapi cara dia kasa sangad , ain kecik hati lah . hm . biasa lah bila kita minad kat seseorang mesti kita cepad terasa kan . padahal mende tuh biasa je . ain cakap lah ' abang neh cakap baik baik tak bole ea' . lepastuh baru dia cakap bebaik . huh ~

Oke . nak ekod kan cerita dia sampai dua pages pon tak habess . hm . yang pasti abang neh dah lain dengan ain , and dia macam dah start denga cakap ain . pelik gila . ain nak luahkan perasaan ain kat dia , tapi ain takod dia menjauhkan diri dia . so , ain pikir daripada dia menjauh , lebeh baik ain pendam rasa je kan ? sebab dia pena cakap yang dia maken tua , tak sesuai dengan anak dara neh . hm . entah lahh . sekarang ain pasrah je dengan takdir Allah . kalau ada jodoh , ada lah . kalau takde nak buad macam mana kan . haha ~ ain ada kerjaya ain sendiri . lebeh baik ain fokus pada kerjaya ain . hm .

Oke lah korang , nanti ada masa ain taip storyy lagi oke . take care yaa . Assalamualaikum . and thankss sebab dah baca . :)