Thursday, 10 July 2014

Hijrah C.I.N.T.A

Assalamualaikum readers. hari neh ain nabila taktahu nak taip apa.. So, apa yang ada dalam kepala neh, ain nabila kelua kan je lahh. haha~

''Hijrah cintaku menguatkan alasanku, Untuk menjadi manusia lebih baik, Namun saat sinarnya datang menjemputku, Mana mungkin aku berlari. Segunung kepingan dinar, Tak bisa mengalahkan, Kilau cintaku, Bahagiaku melihatmu. Mampu tersenyum kalahkan getir, Namun bila saatnya, Aku harus pergi juga, Tinggalkan engkau, Tinggalkan semua.''

Well. Ayad kat atas tuh potongan lagu Rossa. Hijrah Cinta tajuk lagu tuhh. Ain nabila suka denga lagu neh, sebab lagu neh beri kekuatan dekad Ain nabilah. Dan mengingadkan Ain nabila yang perancangan Allah, lagi baik dari perancangan kita. So, kita kena lah reda' kan? hoho~
And nak tahu tak, Alhamdulillah, hati Ain nabila dah mula tenang dan tedetik untuk beruba menjadi yang lagi baik. Semua nya sebab lagu yang berunsur keagamaan. Bila Ain nabila denga, rasa tenang jee. Hm. =')

Mungkin kita penad untuk pendam semuanya dalam hati kita dan taktahu pada sama nak mengadu. Kalau ada kawan, atau sesape yang rapat dengan kita mungkin diaorg taknak ambek tahu. So, mengadu lah pada yang Maha Esa. Dia Maha Mendenga dan tak jemu untuk mendenga luahan hati hamba-Nya.

Oke lahh. Ain nabila post pasal neh je ya. Hijrah Cinta membawa Ain nabila ke arah lebeh baik. Allah dah tetap kan sape jodoh kita. Tapi, kena ingad juga, bahawa Allah juga telah tetap kan waktu ajal menjemput kita. Kenkadang kita telebeh memikirkan sape pemilik tulang rusuk kita sehingga kita tidak seda bahawa Ajal sedang menunggu kita. =')


Wahh ! Sekarang dah pandai bekata-kata lah plak Ain Nabila nehh. huhu~ Oke lahh nanti ada masa Ain post lagi. Anyway, jangan lupa doakan Sedara Islam kita di Gaza. Kita tidak boleh membantu mereka dengan mengangkat senjata, tapi kita mampu menolong dengan mengangkat tangan dan berdoa pada Allah semoga selamatkan lah negara Gaza dan Sedara Islam kita. Aminn~



Tuesday, 8 July 2014

Renduu Si_Kacak Saya ~

Assalamualaikum. Hai readers. Tup. Tup dah masok 10 ramadan tahun Hijrah. Rasa cepad sangad masa belalu. Kuih raya pon belom buad lagi kan. haha~ Ha. Korang dah ponteng puasa ke bolom? Kalau yang dah ponteng tuh, jangan lupa ganti puasa tau. huu XD

Anyway, cerita hari neh bekaitan perasaan. Ecehh. Ayad nak kemana je kan. Hm.. Well, Ain takde kawan untuk luahkan perasaan ain, thats why lah Ain update dekad belog nehh ha. Kalau ada kawan pon belom tentu diaorg nak denga ke tidak. Maklum lah zaman sekarang susah nak carik kawan yang betol betol ada waktu kita senang and susah. Tapi kalau korang dah dapat, jaga pesahabatan tuh elok-2 tauu.

Hm. Hari neh Ain nak cerita pasal perasaan Ain dekad Si Kacak Ain nehh haa. Series talk, Ain teramat sangad rendu kan dia, rendu suara dia, rendu nak bemanja dengan dia, rendu kenangan dengan dia and semuanya lahh pasal Si Kacakk Ain. Tapi apakan daya semua tuh tak bole diputarkan kembali. Hm....
Ain penad dengan semua neh. Ain cuba untuk teruskan hidup Ain tanpa ada dia. Tapi bayang dia selalu je ada kat mana mana. Bila Ain cakap kat kawan, nanti diaorg kata sebab Ain asek pikir kan pasal dia. Padahal Ain tak pikir kan dia pon. Ain selalu busyy kan diri Ain sampai tak ingad dunia tahu tak. 

Korang tahu, bila Ain tido, mesti Ain mimpi dia. Taktahu nape. Hm. ain cerita lah dengan ibu. Panjang jugak lah dia membebel.

Ain : Ibu, adek asek mimpi Angah.(nama panggilan Si Kacakk)
Ibu : Dah banyak kali bagitahu ibu. Dah buad solat Istikarah?
Ain : Tak. Tak penting pon kan sampai nak buad solat tuh. Mimpi je kod mainan tido.
Ibu : Memang lah mainan tido. Tapi tak salah kan kalau usaha and mintak petunjuk dengan Allah.
Ain : Hm. Tengok lah macam mana.
Ibu : Ibu tengok adek neh semenjak dengan Angah lain macam betol. Bukannya tak pena kena tinggal. Selalu rileks je. Neh dah kusut masai dah. Tak tentu hala dah ibu tengok anak ibu sorang neh. Sedeh hati ibu tau. *suara sayu je denga
Ain : Entah lahh bu. adek pon taktahu.Ibu jangan lah sedeh. Adek kuad lahh. *dalam hati dah nanges neh. airmata je tak kelua lagi.
Ibu : Kalau adek kuad takkan lah adek macam nehh.
Ain : Macam apa? Kan adek senyum neh. Happy je kan. Ibu jangan risau lah. oke? *biasa lah senyuman palsu.

Lepastuh Ain teros masok bilik. Dalam bilik baru nak menanges teresak esak. haha~ Ain tak biasa nak menanges depan orang. Sebab Ain nak orang pandang yang Ain nehh kuad. Walaupon sebaliknyaa. Hm.
Dah sebulan lebeh dah Ain buad semuanya untok lupakan dia, tapi tuh lah, tak menjadi pon. Tangan neh dok gatal nak Stalk dia kat facebokk. Tapi sekarang dah boleh tahan diri dah. haha~ Tapi perasaan rendu tuh masehh ada lagi. Hm.

Oke lahh korang. Kesian kan sape yang baca belog Ain neh. Merepek tah papee. Well.Ain cuma nak bagitahu apa yang Ain rasa je. Huhu~
Nanti Ain, free ain update lagi tau. Maklum sekarang busyy siked dengan keje lah. Hapee lahh. hee XD
babai readers. Thanks for read my storyy. *mmuahh setepek :* HAHA~


Well. Nehh lahh kacakk Ain.
 *Yang dudok tuh tau bukan yang bediri. XD
IMISSYOUU So Muchh ='(

Note : tahu kenapa saya lepaskan awak? Sebab saya nak awak cari saya balek, sayang saya balek, ingad semua pengorbanan saya. Ingad betapa beharga nya saya. Tapi awak, dah bahagia dengan yang lain Awak tak pikir kan sy langsung. Itu yang buad sy sedehh. Hm.  ='(