Thursday, 26 June 2014

Hati Kena SADO ! Haha~

Assalamualaikum. Selamat petang semua. wahh. Gila betol ain neh macam nak mengajar plak. Ada cita-cita nak jadi cikgu ke hape. Haha~ So, apa khabar semua? Warga JDT? Hari neh mesti rasa special kan. Maklum lah dapat cuti Special sebab menang Liga Super. woahhhhhh~ TERuja sangad. Haha~ 
Nak tanya neh, nampak tajok kat atas? Kompem lah nampak kan. Maklum lah Ain Nabila memang macam neh suka tanya soalan pelik-pelik. Hehe~ Tajok tuh untok warga JDT ataupon untok sesape je lah yang rasa hati dia yang lemah. hee XD. Ayad "SADO" nampak macam poyoss kan, ataupon boleh dikira sebagai "BATAK". Apa pulak ayad "BATAK" neh. Haishh! Nak terang kan satu-satu memang tak ambek port pon. huu >.< 

Sekarang neh JDT semakin naik untuk sukan bola. Well. Alhamdulillah. Semua neh atas uasaha TMJ jugak dan penyokong Johor yang tak henti-2 beri sokongan yang berpadu-padu. Ecehh~ ayad nak kemana. Hoho~ Tengok jelah kegembiraan yang diraikan oleh pemain-pemain JDT neh.


See ! betapa gembira nya diaorg. Kita sebagai penyokong lagi lah bangga kan dengan diaorg. Tapi ingad bepada-pada siked nak bangga. Jangan terOVER. hoho~ Tapi ! Ha. Ada tapi nya, disebalik kejayaan  kita neh mesti lah ada yang taksuka kan atau bole dianggap sebagai HATERS. Haha~ Pegi MATI lah kau Haters. Ada kitaorg kesah. Mungkin tak semua benci JDT, tapi biasa lah kita yang dah lama JATOH neh, bila dah BANGKIT, mesti lah ada pembencinya. Tak gitu? Huhu~ Ada dapat dari FB diaorg dok pi cakap yang kita ada Pemain CETAK ROMPAK lah, apa lah... Ce tengok kat bawah neh ha.


Ha. dah Baca kan. Saked hati tak? Kompem saked gila. Bia lah kitaorg nak suka macam menang Piala Dunia ke, hape ke. Yang korang dok PANAS sangad, kenapa? haishh~ Kadang-2 tak paham betol dengan MENTALity masyarakat kita neh. Ada je yang tak puas hati. Mengong ! haha~ Tahu lah negeri korang dah selalu menang sangad. JDT neh baru nak rasa. Jangan Jeles sangad boleh? Sama sama lah gembira. Baru Kita gembira. haha *ayad aku ke Laut boleh? 

Ha. oke lah korang. Ain Nabila neh tak bole bukak cerita pasal bola tempatan. Kan tak habes-2 korang baca post neh. *Masalahnya Ada Orang Baca Ke?* haha~ Anyway, Nak ucapkan congrats yang tak tehingga kat player JDT and TMJ. In Sha Allah, kalau ada rezeki lagi kita bawa pulang Piala yang lain pula. oke? And tak lupa jugak kepada CRUSH Ain (ASRARUDDIN PUTRA) *wuuuuuuuu* 4 tahun dah jadi CRUSH dia. Kau hado? heheh! Melebeh pulak kan? 


*TAHNIAH* Player JDT
*ILY* Jersi NO.4
HAHA~

Oke lah korang. Ain taip sampai sini je. Kalau ada cerita lagi, Ain post oke.. Moral of the Story, Semakin Kita Berjaya, Semakin Ramai Yang Membenci Kita. Mungkin akan jadi Talam Dua Muka? whose know kan. Kita akan dicaci maki, dibenci dan sewaktu dengan nya. So, Hati Kena SADO beb ! haha~ ayad tak bole bla. Oke dah. tuh je. Babaii.......




Wednesday, 25 June 2014

Restart Untok Beblogger Balek.. =)



Assalamualaikum semua. hai. huhu~ rasa janggal pulak nak taip untuk readers nehh.. dah lama sangad tak menaip neh haa.. tuh yang rasa gedikss siked. hoho~ well. tajuk kat atas tuh macam ya ya je kan. haha~ tak kesah pon. oke. sebenanya kan, ain sedeh tengok blog neh. sebab dah lama sangad tak buka. tak caye? cuba tengok last ain update blog tahun bila, tahun 2012 tau ! gila dah 2 tahun blog neh tedampar macam tuh.. haha~ lagi satu nasib baik lah otak ain neh mempunyai memori yang agak kuad sebab boleh mengingati semua email dan password.. kalau tak, hmm.. terkubur macam tuh jelah blog nehh..

Well. Kalau tengok blog ain neh, dia dah lain dah. back to simple thing. header je tak betuka-tuka. yang lain semua nya dah tuka. simple lagi bagos. tak semak bila bukak kan. hm. banyak berlaku tahun 2014 nehh.. nak start cerita tapi sekarang dah petengahan tahun. haha~ stop menaip petengahan tahun 2012 and start menaip balek tahun 2014. ngam lah tuh. hee XD. untuk pemulaan neh kan ain just taip neh je lahh kod. mulai esok or lusa ke atau bila ain ada masa, ain akan start untuk becerita semua yang ain lalui, oke ? Alang-2 dah penghujung nak taip and Ramadhan bakal tiba, ain nak ucapkan Selamat Berpuasa Kepada semua umat Islam. Salam Ramdhan Al-Mubarak =)