Wednesday, 24 September 2014

Sambung Study Ke Kita ?

Hai . Assalamualaikum semua . haha . lama tak update blog . maklum lah macam biasa busyy dengan keje kan . Apa khabar semua ? Kalau sehad alhamdulillah . ha . hari neh nak cite yang simple jee.

Well . simple macam mana ? hm . tajuk kat atas , mampu jawab soalan anda semua . hehe ~ maybe ain akan digelar student nanti . yess . kita sambung belaja . well tak lah terlalu tua kod untuk sambung belaja . kan ? hm .

Mula mula memang niat taknak sambung belaja . tapi kenkadang hati neh jeless tengok orang sambung belaja . and kenkadang diri ini sering direndah kan orang lain sebab kita just lulusan SPM . hm . ain tak kata lah yang ain sambung belaja sebab nak buktikan kat orang yang ain neh bole belaja jugak ke hape . tapi sekarang pintu hati untuk belaja suda terbuka . dan ain harap ain dapat belaja dengan betol . and I wish that my wish come true . sebab ain nak jd seorang yang berjaya . nak bangga kan ibu ayah . nak ada kerjaya sendiri , harta sendiri . then , baru pikir pasal kawen . huhu ~ anyway , doa kan yang terbaik untuk ain okayy ? :) TQ .

Wednesday, 3 September 2014

19 y/o VS 31y/o

Assalamualaikum . Hai korang . Haha ~ raya sudah habes bro, apa macam ? hehe ~ oke . hari tuh baru je cakap nak start beblogger balek , tapi hilang lagi . well . bukan senang nak beblogger selalu bila kita ada keje kita sendiri kan . hehe .
oke . Korang perasan tak tajuk kat atas ? of course korang perasan kan . haha ! apa yang 19 tahun nya , and apa yang 31 tahun nya . kan ? Oke . Umur ain 19 tahun , and ada abang opiss neh umur dia 31 tahun . korang rasa ada masala ke kalau kitaorg ada simpan perasaan sesama sendiri ? nak tahu nape ain tanya ? Bia ain cite .

Semenjak ain dah pasrah dengan si kacak ain , ain try to move on and lupakan semuanya pasal dia . Then ain pegi keje macam selalu . Sampai lah satu hari tuh , ada abang opiss neh dia layan ain baik gila tau and at the same time ain minad dia masa ain first sekali keje kat opiss neh . huh ~ punya lah lama minad kat dia , baru tahun neh dapat becakap and begurau dengan dia . haha ~

Dia yang mula cakap dengan ain dulu . sebab ain neh jenis pemalu . kalau orang tak cakap dengan ain dulu , memang janggal lah ain nak cakap dengan dia . then , kitaorg beborak lah . sebab masa tuh opiss lenggang . tak ramai yang keje . borak punya borak , gurau punya gurau , sekali dah nak dekad balek dah . haha ! ain siap pakai cermin mata hitam dia kod . dia kata cermin mata tuh mahal . haha ~ poyo gila kod .

Then , company ada buad family dayy kat melaka . mula mula macam taknak pegi , tapi lepas abang opiss tanya , ain pegi ke tak , teros tuka pikiran . haha ~ tapi sayang , tak sama keta . ain naik keta abang opiss lain . hmm . sedehh gila kod . ecehh !

Nak tahu , masa kat melaka tuh , dia layan ain baik gila . rasa macam perasaan neh dimainkan . haha ! sakai kan ? pape jelah . tapi tuh yang ain rasa . hm . dia siap buad ain neh mcm bini dia . I mean like dia suro ambek air lah , aja dia guna monopod lah (taktahu lah dia saja je ke hape kan) lepastuh dia take care gila pasal ain . Masa tuh ain baru makan siked je , tapi rasa dah kenyang gila sebab nervous . lepas makan nanti ain kena nyanyi . But , dia mcm tahu je ain kenyang and tanpa disedari dia asek perhati kan ain je tau . jantung dah dup dap dup dap dah nehh . hm .

Dia siap suro ain tambah lagi , tapi ain taknak and then dia cakap 'Dah kenyang lah tuh . sampai nak kunyah pon tak bole . main telan je' haha ! taktahu lah sampai mcm tuh sekali dia prihatin . Tapi tuhh lahh ,

Sebenanya mende neh biasa biasa je bagi org lain . Cuma bg ain janggal gila . sebab dia tak pena pon nak tegur ain mesra gila , tapi bila tetiba dia mcm tuh , mesti pelik kan . That's what I feel . and semenjak balek dari melaka , dia tak datang opis , sebab busyy jaga site .

Lepastuh ada baru-baru neh dia kol opiss , ain angkat lah , sebab hari tuh memang tak ramai orang kat opiss . dia nak order barang , tapi orang yang kerja tuh tak datang kan , dia order kat ain , tapi cara dia kasa sangad , ain kecik hati lah . hm . biasa lah bila kita minad kat seseorang mesti kita cepad terasa kan . padahal mende tuh biasa je . ain cakap lah ' abang neh cakap baik baik tak bole ea' . lepastuh baru dia cakap bebaik . huh ~

Oke . nak ekod kan cerita dia sampai dua pages pon tak habess . hm . yang pasti abang neh dah lain dengan ain , and dia macam dah start denga cakap ain . pelik gila . ain nak luahkan perasaan ain kat dia , tapi ain takod dia menjauhkan diri dia . so , ain pikir daripada dia menjauh , lebeh baik ain pendam rasa je kan ? sebab dia pena cakap yang dia maken tua , tak sesuai dengan anak dara neh . hm . entah lahh . sekarang ain pasrah je dengan takdir Allah . kalau ada jodoh , ada lah . kalau takde nak buad macam mana kan . haha ~ ain ada kerjaya ain sendiri . lebeh baik ain fokus pada kerjaya ain . hm .

Oke lah korang , nanti ada masa ain taip storyy lagi oke . take care yaa . Assalamualaikum . and thankss sebab dah baca . :)

Thursday, 10 July 2014

Hijrah C.I.N.T.A

Assalamualaikum readers. hari neh ain nabila taktahu nak taip apa.. So, apa yang ada dalam kepala neh, ain nabila kelua kan je lahh. haha~

''Hijrah cintaku menguatkan alasanku, Untuk menjadi manusia lebih baik, Namun saat sinarnya datang menjemputku, Mana mungkin aku berlari. Segunung kepingan dinar, Tak bisa mengalahkan, Kilau cintaku, Bahagiaku melihatmu. Mampu tersenyum kalahkan getir, Namun bila saatnya, Aku harus pergi juga, Tinggalkan engkau, Tinggalkan semua.''

Well. Ayad kat atas tuh potongan lagu Rossa. Hijrah Cinta tajuk lagu tuhh. Ain nabila suka denga lagu neh, sebab lagu neh beri kekuatan dekad Ain nabilah. Dan mengingadkan Ain nabila yang perancangan Allah, lagi baik dari perancangan kita. So, kita kena lah reda' kan? hoho~
And nak tahu tak, Alhamdulillah, hati Ain nabila dah mula tenang dan tedetik untuk beruba menjadi yang lagi baik. Semua nya sebab lagu yang berunsur keagamaan. Bila Ain nabila denga, rasa tenang jee. Hm. =')

Mungkin kita penad untuk pendam semuanya dalam hati kita dan taktahu pada sama nak mengadu. Kalau ada kawan, atau sesape yang rapat dengan kita mungkin diaorg taknak ambek tahu. So, mengadu lah pada yang Maha Esa. Dia Maha Mendenga dan tak jemu untuk mendenga luahan hati hamba-Nya.

Oke lahh. Ain nabila post pasal neh je ya. Hijrah Cinta membawa Ain nabila ke arah lebeh baik. Allah dah tetap kan sape jodoh kita. Tapi, kena ingad juga, bahawa Allah juga telah tetap kan waktu ajal menjemput kita. Kenkadang kita telebeh memikirkan sape pemilik tulang rusuk kita sehingga kita tidak seda bahawa Ajal sedang menunggu kita. =')


Wahh ! Sekarang dah pandai bekata-kata lah plak Ain Nabila nehh. huhu~ Oke lahh nanti ada masa Ain post lagi. Anyway, jangan lupa doakan Sedara Islam kita di Gaza. Kita tidak boleh membantu mereka dengan mengangkat senjata, tapi kita mampu menolong dengan mengangkat tangan dan berdoa pada Allah semoga selamatkan lah negara Gaza dan Sedara Islam kita. Aminn~



Tuesday, 8 July 2014

Renduu Si_Kacak Saya ~

Assalamualaikum. Hai readers. Tup. Tup dah masok 10 ramadan tahun Hijrah. Rasa cepad sangad masa belalu. Kuih raya pon belom buad lagi kan. haha~ Ha. Korang dah ponteng puasa ke bolom? Kalau yang dah ponteng tuh, jangan lupa ganti puasa tau. huu XD

Anyway, cerita hari neh bekaitan perasaan. Ecehh. Ayad nak kemana je kan. Hm.. Well, Ain takde kawan untuk luahkan perasaan ain, thats why lah Ain update dekad belog nehh ha. Kalau ada kawan pon belom tentu diaorg nak denga ke tidak. Maklum lah zaman sekarang susah nak carik kawan yang betol betol ada waktu kita senang and susah. Tapi kalau korang dah dapat, jaga pesahabatan tuh elok-2 tauu.

Hm. Hari neh Ain nak cerita pasal perasaan Ain dekad Si Kacak Ain nehh haa. Series talk, Ain teramat sangad rendu kan dia, rendu suara dia, rendu nak bemanja dengan dia, rendu kenangan dengan dia and semuanya lahh pasal Si Kacakk Ain. Tapi apakan daya semua tuh tak bole diputarkan kembali. Hm....
Ain penad dengan semua neh. Ain cuba untuk teruskan hidup Ain tanpa ada dia. Tapi bayang dia selalu je ada kat mana mana. Bila Ain cakap kat kawan, nanti diaorg kata sebab Ain asek pikir kan pasal dia. Padahal Ain tak pikir kan dia pon. Ain selalu busyy kan diri Ain sampai tak ingad dunia tahu tak. 

Korang tahu, bila Ain tido, mesti Ain mimpi dia. Taktahu nape. Hm. ain cerita lah dengan ibu. Panjang jugak lah dia membebel.

Ain : Ibu, adek asek mimpi Angah.(nama panggilan Si Kacakk)
Ibu : Dah banyak kali bagitahu ibu. Dah buad solat Istikarah?
Ain : Tak. Tak penting pon kan sampai nak buad solat tuh. Mimpi je kod mainan tido.
Ibu : Memang lah mainan tido. Tapi tak salah kan kalau usaha and mintak petunjuk dengan Allah.
Ain : Hm. Tengok lah macam mana.
Ibu : Ibu tengok adek neh semenjak dengan Angah lain macam betol. Bukannya tak pena kena tinggal. Selalu rileks je. Neh dah kusut masai dah. Tak tentu hala dah ibu tengok anak ibu sorang neh. Sedeh hati ibu tau. *suara sayu je denga
Ain : Entah lahh bu. adek pon taktahu.Ibu jangan lah sedeh. Adek kuad lahh. *dalam hati dah nanges neh. airmata je tak kelua lagi.
Ibu : Kalau adek kuad takkan lah adek macam nehh.
Ain : Macam apa? Kan adek senyum neh. Happy je kan. Ibu jangan risau lah. oke? *biasa lah senyuman palsu.

Lepastuh Ain teros masok bilik. Dalam bilik baru nak menanges teresak esak. haha~ Ain tak biasa nak menanges depan orang. Sebab Ain nak orang pandang yang Ain nehh kuad. Walaupon sebaliknyaa. Hm.
Dah sebulan lebeh dah Ain buad semuanya untok lupakan dia, tapi tuh lah, tak menjadi pon. Tangan neh dok gatal nak Stalk dia kat facebokk. Tapi sekarang dah boleh tahan diri dah. haha~ Tapi perasaan rendu tuh masehh ada lagi. Hm.

Oke lahh korang. Kesian kan sape yang baca belog Ain neh. Merepek tah papee. Well.Ain cuma nak bagitahu apa yang Ain rasa je. Huhu~
Nanti Ain, free ain update lagi tau. Maklum sekarang busyy siked dengan keje lah. Hapee lahh. hee XD
babai readers. Thanks for read my storyy. *mmuahh setepek :* HAHA~


Well. Nehh lahh kacakk Ain.
 *Yang dudok tuh tau bukan yang bediri. XD
IMISSYOUU So Muchh ='(

Note : tahu kenapa saya lepaskan awak? Sebab saya nak awak cari saya balek, sayang saya balek, ingad semua pengorbanan saya. Ingad betapa beharga nya saya. Tapi awak, dah bahagia dengan yang lain Awak tak pikir kan sy langsung. Itu yang buad sy sedehh. Hm.  ='(


Thursday, 26 June 2014

Hati Kena SADO ! Haha~

Assalamualaikum. Selamat petang semua. wahh. Gila betol ain neh macam nak mengajar plak. Ada cita-cita nak jadi cikgu ke hape. Haha~ So, apa khabar semua? Warga JDT? Hari neh mesti rasa special kan. Maklum lah dapat cuti Special sebab menang Liga Super. woahhhhhh~ TERuja sangad. Haha~ 
Nak tanya neh, nampak tajok kat atas? Kompem lah nampak kan. Maklum lah Ain Nabila memang macam neh suka tanya soalan pelik-pelik. Hehe~ Tajok tuh untok warga JDT ataupon untok sesape je lah yang rasa hati dia yang lemah. hee XD. Ayad "SADO" nampak macam poyoss kan, ataupon boleh dikira sebagai "BATAK". Apa pulak ayad "BATAK" neh. Haishh! Nak terang kan satu-satu memang tak ambek port pon. huu >.< 

Sekarang neh JDT semakin naik untuk sukan bola. Well. Alhamdulillah. Semua neh atas uasaha TMJ jugak dan penyokong Johor yang tak henti-2 beri sokongan yang berpadu-padu. Ecehh~ ayad nak kemana. Hoho~ Tengok jelah kegembiraan yang diraikan oleh pemain-pemain JDT neh.


See ! betapa gembira nya diaorg. Kita sebagai penyokong lagi lah bangga kan dengan diaorg. Tapi ingad bepada-pada siked nak bangga. Jangan terOVER. hoho~ Tapi ! Ha. Ada tapi nya, disebalik kejayaan  kita neh mesti lah ada yang taksuka kan atau bole dianggap sebagai HATERS. Haha~ Pegi MATI lah kau Haters. Ada kitaorg kesah. Mungkin tak semua benci JDT, tapi biasa lah kita yang dah lama JATOH neh, bila dah BANGKIT, mesti lah ada pembencinya. Tak gitu? Huhu~ Ada dapat dari FB diaorg dok pi cakap yang kita ada Pemain CETAK ROMPAK lah, apa lah... Ce tengok kat bawah neh ha.


Ha. dah Baca kan. Saked hati tak? Kompem saked gila. Bia lah kitaorg nak suka macam menang Piala Dunia ke, hape ke. Yang korang dok PANAS sangad, kenapa? haishh~ Kadang-2 tak paham betol dengan MENTALity masyarakat kita neh. Ada je yang tak puas hati. Mengong ! haha~ Tahu lah negeri korang dah selalu menang sangad. JDT neh baru nak rasa. Jangan Jeles sangad boleh? Sama sama lah gembira. Baru Kita gembira. haha *ayad aku ke Laut boleh? 

Ha. oke lah korang. Ain Nabila neh tak bole bukak cerita pasal bola tempatan. Kan tak habes-2 korang baca post neh. *Masalahnya Ada Orang Baca Ke?* haha~ Anyway, Nak ucapkan congrats yang tak tehingga kat player JDT and TMJ. In Sha Allah, kalau ada rezeki lagi kita bawa pulang Piala yang lain pula. oke? And tak lupa jugak kepada CRUSH Ain (ASRARUDDIN PUTRA) *wuuuuuuuu* 4 tahun dah jadi CRUSH dia. Kau hado? heheh! Melebeh pulak kan? 


*TAHNIAH* Player JDT
*ILY* Jersi NO.4
HAHA~

Oke lah korang. Ain taip sampai sini je. Kalau ada cerita lagi, Ain post oke.. Moral of the Story, Semakin Kita Berjaya, Semakin Ramai Yang Membenci Kita. Mungkin akan jadi Talam Dua Muka? whose know kan. Kita akan dicaci maki, dibenci dan sewaktu dengan nya. So, Hati Kena SADO beb ! haha~ ayad tak bole bla. Oke dah. tuh je. Babaii.......




Wednesday, 25 June 2014

Restart Untok Beblogger Balek.. =)



Assalamualaikum semua. hai. huhu~ rasa janggal pulak nak taip untuk readers nehh.. dah lama sangad tak menaip neh haa.. tuh yang rasa gedikss siked. hoho~ well. tajuk kat atas tuh macam ya ya je kan. haha~ tak kesah pon. oke. sebenanya kan, ain sedeh tengok blog neh. sebab dah lama sangad tak buka. tak caye? cuba tengok last ain update blog tahun bila, tahun 2012 tau ! gila dah 2 tahun blog neh tedampar macam tuh.. haha~ lagi satu nasib baik lah otak ain neh mempunyai memori yang agak kuad sebab boleh mengingati semua email dan password.. kalau tak, hmm.. terkubur macam tuh jelah blog nehh..

Well. Kalau tengok blog ain neh, dia dah lain dah. back to simple thing. header je tak betuka-tuka. yang lain semua nya dah tuka. simple lagi bagos. tak semak bila bukak kan. hm. banyak berlaku tahun 2014 nehh.. nak start cerita tapi sekarang dah petengahan tahun. haha~ stop menaip petengahan tahun 2012 and start menaip balek tahun 2014. ngam lah tuh. hee XD. untuk pemulaan neh kan ain just taip neh je lahh kod. mulai esok or lusa ke atau bila ain ada masa, ain akan start untuk becerita semua yang ain lalui, oke ? Alang-2 dah penghujung nak taip and Ramadhan bakal tiba, ain nak ucapkan Selamat Berpuasa Kepada semua umat Islam. Salam Ramdhan Al-Mubarak =)